OctaFX | OctaFX Forex Broker
Buka akaun dagangan

Memuatkan…

 • 1Cara untuk menang
 • 2Hadiah
 • 3Penyertaan
 • 4Pendaftaran
 • 5Jadual pertandingan
 • 6Akaun pertandingan
 • 7Maklumat peribadi
 • 8Deposit
 • 9Platform dagangan
 • 10Kedudukan pertandingan
  • Apakah pertandingan OctaFX 16 Cars?
   Ini ialah pertandingan dagangan pada akaun sebenar untuk pedagang baru dan berpengalaman. Dalam pertandingan ini, anda boleh memenangi kereta, komputer riba MacBook, telefon pintar dan jam pintar setiap tiga bulan.
  • Adakah ia percuma?
   Ya. Anda boleh mengambil bahagian dalam pertandingan ini secara percuma. Tetapi ambil maklum bahawa untuk melayakkan diri dalam pertandingan ini, anda perlu mempunyai sekurang-kurangnya USD atau EUR 50 yang dilaburkan dalam akaun anda.
  • Bagaimanakah saya boleh menang?
   Untuk memenangi hadiah, anda perlu mencapai keputusan yang setinggi mungkin bagi semua tiga kategori sebelum pusingan hadiah diumumkan. Pedagang yang menunjukkan prestasi terbaik akan memenangi hadiah utama. Apabila pemenang ditentukan, semua keputusan ditetapkan semula dan semua peserta boleh mula bersaing untuk pusingan yang seterusnya.

   Tidak kira bila anda memasuki persaingan ini, anda boleh menang.

   Deposit baru yang dibuat ke dalam akaun pertandingan anda tidak menjejaskan secara negatif Laba semasa anda, boleh mempengaruhi Laba akan datang anda secara positif dan meningkatkan peluang anda dalam kategori Volum Didagangkan!
  • Apakah yang perlu saya tumpukan?
   Untuk menang dalam kategori Untung atau Faktor Untung, anda perlu berdagang dengan baik. Setiap dagangan yang menguntungkan akan meningkatkan kedudukan anda. Untuk menang dalam kategori Volum Dagangan, amaun baki anda adalah segalanya. Lebih tinggi baki anda, lebih banyak perintah yang boleh anda pilih dan lebih banyak lot yang boleh anda dagangkan.

   Tetapi ingat, untuk menang, anda perlu berada sehampir mungkin dengan kedudukan paling atas dalam ketiga-tiga kategori.
  • Bagaimanakah Laba dikira?
   Laba = (Dana Peribadi + Jumlah Dikeluarkan – Dana Peribadi Apabila Membuat Deposit) / Dana Peribadi Apabila Membuat Deposit x 100%

   Dalam persamaan ini, Dana Peribadi ialah ekuiti semasa Akaun Pertandingan tidak termasuk bonus, Jumlah Dikeluarkan ialah jumlah wang yang dikeluarkan daripada akaun pertandingan selepas mendaftar masuk untuk pusingan hadiah atau membuat deposit ke dalam akaun itu, Dana Peribadi Apabila Membuat Deposit ialah ekuiti Akaun Pertandingan (dana bonus tidak diambil kira) pada waktu membuat deposit ke dalam akaun.

   Sekiranya anda membuat beberapa deposit ketika bersaing untuk satu pusingan hadiah, jumlah laba dikira sebagai jumlah laba yang berasingan bagi sepanjang tempoh antara deposit: Jumlah Laba = Laba 1 (daripada Deposit Permulaan hingga Deposit 2) + Laba 2 (daripada Deposit 2 hingga Deposit 3) + Laba N (Selepas Deposit N).

   Apabila anda membuat deposit baru ke akaun pertandingan, kami menetapkan laba yang sudah terhasil dalam akaun ini sebelum deposit tersebut (Laba 1) dan kemudian mula mengira laba selepas deposit tersebut (Laba 2) sehingga pusingan semasa mendapat pemenang atau deposit lain dibuat.

   Contoh: Anda melaburkan USD 100 ke dalam akaun pertandingan anda dan menuntut bonus 50% untuk deposit itu (USD 50). Semasa berdagang, anda mengeluarkan sebanyak USD 50 untuk menyokong margin anda pada akaun lain, tetapi oleh sebab dagangan anda menguntungkan, pada penghujung hari tersebut baki anda meningkat menjadi USD 250 (termasuk jumlah bonus). Pada beberapa minggu yang seterusnya, anda tidak membuat sebarang pengeluaran tetapi menambah USD 100 ke dalam akaun ini dan kemudiannya meningkatkan baki anda kepada USD 650 (termasuk bonus USD 50 yang dituntut pada deposit pertama anda) ketika merumuskan keputusan.

   Dalam hal ini, Laba anda akan dikira sebagai jumlah daripada empat langkah; dana bonus tidak mempengaruhi pengiraan.

   Langkah 1. Anda mengeluarkan USD 50 semasa dagangan berlangsung dan baki anda, tanpa bonus ialah USD 50. Laba #1 = 0.

   Langkah 2. Anda menghasilkan untung sebanyak USD 150 dan anda juga mempunyai dana sebanyak USD 50 + USD 50 dana bonus pada baki anda. Laba #2 = 150 (untung) × 100% / 50 (dana anda) = 300%.

   Langkah 3. Anda menambah USD 100 pada baki anda dan baki anda menjadi USD 300 tanpa mengira bonus. Laba #3 = 0%.

   Langkah 4. Anda menghasilkan untung sebanyak USD 300 dan anda juga mempunyai dana sebanyak USD 300 pada baki anda. Laba #4 = 300 (untung) × 100% / 300 (dana anda) = 100%.

   Oleh itu, laba keseluruhan anda dikira seperti berikut: Laba = 0% + 300% + 0% +100% = 400%
  • Bagaimanakah Faktor Untung dikira?
   Faktor Untung = Untung daripada Dagangan (dalam USD) / Kerugian daripada Dagangan (dalam USD)

   Jika anda mempunyai keputusan yang sama dengan peserta lain, kedudukan anda ditentukan oleh volum dagangan anda yang menguntungkan—jika anda mempunyai volum yang lebih besar, anda menang. Jika volum ini juga sepadan, anda menang jika anda mendapatkan untung ini dengan dagangan yang lebih sedikit.
  • Bagaimanakah Volum Didagangkan dikira?
   Volum didagangkan = jumlah volum bagi semua dagangan yang dibuat semasa bersaing untuk satu pusingan.

   Volum bagi dagangan yang dibuka sebelum mendaftar untuk pertandingan ini dikira dalam statistik anda bagi pusingan hadiah pertama yang anda bersaing.
  • Bagaimanakah kedudukan keseluruhan dikira?
   Kedudukan keseluruhan = Jumlah kedudukan anda bagi semua tiga kategori dalam kedudukan tahunan - lebih tinggi kedudukan, lebih kecil nombornya.

   Pemenang ditentukan mengikut kedudukan keseluruhan yang nilainya paling kecil.

   Jika peserta mempunyai kedudukan keseluruhan yang sama, pemenang ditentukan seperti berikut:

   1. Peserta dengan jumlah tempat terendah dalam kategori Faktor Untung dan Volum Didagangkan akan menang.

   2. Peserta dengan Laba tertinggi akan menang. (Jika jumlah tempat bagi Faktor Untung dan Volum Didagangkan sepadan.)
  • Apakah hadiah bagi setiap pusingan?
   Hadiahnya berbeza-beza di setiap rantau. Tetapi setiap pusingan akan menyediakan 10 hadiah di satu rantau: satu kereta, tiga komputer riba, tiga telefon pintar dan tiga jam pintar. Anda sentiasa boleh menyemak hadiah yang akan datang di rantau anda di halaman pertandingan.
  • Adakah anda akan menghantar hadiah ke negara saya?
   Ya, kami akan menghantar hadiah anda ke lokasi anda.
  • Bolehkah saya menerima wang, bukannya kereta?
   Kami hanya akan memindahkan wang bukannya kereta kepada anda dalam keadaan yang luar biasa. Jika kami berbuat begitu, kami akan memindahkannya ke dalam akaun dagangan atau akaun bank anda.
  • Berapa cepatkah saya akan menerima hadiah tersebut?
   Hal ini akan mengambil sedikit masa. Kami akan menghubungi anda dalam masa tujuh hari perniagaan selepas menentukan pemenang.

   Ingatlah bahawa kami akan menjalankan pemeriksaan latar belakang terhadap pemenang, kesahan mereka, kesahan maklumat dan kemungkinan pelanggaran. Anda perlu memberikan set dokumen asal yang lengkap (pasport atau ID lain yang mengesahkan tempat tinggal anda) sebelum boleh mengambil hadiah. ID anda mestilah sah.

   Kemudian kami akan menghantar hadiah anda atau menetapkan tarikh dan masa untuk majlis penyampaian hadiah.
  • Adakah saya boleh memenangi hadiah daripada beberapa pusingan?
   Bergantung pada kedudukan anda. Anda boleh memenangi hadiah daripada setiap pusingan, tetapi hanya sehingga anda memenangi kereta dan menjadi pemenang mutlak. Pemenang mutlak tidak boleh bersaing untuk pusingan lain.

   Contohnya, jika anda mendapat tempat ketiga apabila pusingan pertama diumumkan, anda memenangi MacBook Air dan boleh bersaing untuk hadiah lain dalam pusingan tiga bulan yang seterusnya, tetapi jika anda memenangi kereta selepas itu, anda tidak boleh menyertai dan bersaing untuk pusingan hadiah ketiga.
  • Bagaimanakah saya boleh menyertai pertandingan ini?
   Anda mempunyai dua pilihan.

   Buat akaun pertandingan yang khusus. Daftar atau log masuk ke Ruangan Peribadi, buat akaun sebenar baru dan tandakan kotak Daftarkan Akaun Ini untuk OctaFX 16 Cars. Pastikan jumlah deposit pertama anda sekurang-kurangnya USD atau EUR 50.

   Tetapkan akaun sebenar anda yang sedia ada untuk pertandingan ini. Daftar atau log masuk ke Ruangan Peribadi anda, pilih akaun MetaTrader 4 yang anda ingin daftarkan untuk pertandingan ini pada senarai Akaun Saya di bahagian bawah halaman, tekan akaun ini dan pilih Tetapkan sebagai akaun pertandingan. Pastikan jumlah deposit pertama anda sekurang-kurangnya USD atau EUR 50.

   Ingatlah bahawa anda boleh mendaftarkan beberapa akaun untuk pertandingan ini jika anda mahu.
  • Bolehkah saya menyertai pertandingan ini sejurus selepas mendaftar?
   Ya, anda boleh menyertai pertandingan ini pada bila-bila masa. Kami akan mula merekodkan kedudukan pertandingan anda pada waktu anda mendaftar untuk OctaFX 16 Cars dengan akaun dagangan baru atau sedia ada mengandungi Dana Peribadi sebanyak USD (EUR) 50 atau lebih.
  • Bolehkah saya bersaing untuk beberapa pusingan dengan satu akaun dagangan?
   Ya, anda boleh. Anda hanya perlu mendaftarkan akaun sebenar anda sekali dan akaun itu akan menyertai semua pusingan seterusnya secara automatik, selagi Dana Peribadi (ekuiti tidak termasuk bonus) berjumlah USD (EUR) 50 atau lebih. Jika Dana Peribadi anda menjadi kurang daripada USD (EUR) 50 pada waktu pusingan baru diumumkan, akaun tersebut tidak layak untuk pusingan itu sehingga anda menambah Dana Peribadi kepada sekurang-kurangnya USD (EUR) 50.

   Saya telah mendaftarkan akaun untuk pertandingan ini, tetapi saya tidak berada dalam kedudukan dan tidak menerima pautan ke statistik pertandingan ini. Mengapa?

   Hanya mendaftarkan akaun untuk pertandingan ini tidak mencukupi untuk mengambil bahagian. Akaun anda akan diaktifkan untuk pertandingan ini dan prestasinya akan dikira dalam kedudukan hanya selepas anda menambah baki anda dengan dana yang mencukupi iaitu ekuiti semasa tidak termasuk bonus menjadi sekurang-kurangnya USD (EUR) 50.
  • Siapakah yang boleh menyertai pertandingan ini?
   Sesiapa yang umurnya sah (18+) dengan akaun sebenar OctaFX.
  • Bilakah pendaftaran bermula dan berapa lamakah tempohnya?
   Anda tidak perlu mendaftar lebih awal. Hanya daftarkan akaun sebenar anda untuk pertandingan ini pada bila-bila masa dan mula berdagang apabila hadiah dipaparkan pada halaman pertandingan.

   Kami akan menutup pendaftaran tujuh hari sebelum tarikh tamat pertandingan.
  • Bagaimanakah saya boleh mendaftar untuk pertandingan OctaFX 16 Cars?
   Anda hanya perlu membuat akaun OctaFX MT4 dan tandakan akaun ini sebagai akaun pertandingan, atau tetapkan akaun OctaFX MT4 sedia ada anda dan pastikan Dana Peribadi akaun anda (ekuiti tidak termasuk bonus) ialah USD 50 (atau nilai yang setara dalam EUR) atau lebih.

   Untuk mendaftar, tekan Sertai Pertandingan pada halaman pertandingan atau pergi ke Ruangan Peribadi anda, pilih akaun MetaTrader 4 yang anda ingin daftarkan untuk pertandingan ini pada senarai Akaun Saya di bahagian bawah halaman, tekan akaun ini dan pilih Tetapkan sebagai akaun pertandingan.
  • Bilakah pertandingan ini bermula?
   Tarikh mula ialah 17 Ogos 2020.
  • Berapakah bilangan pusingan dengan hadiah akan diumumkan dalam pertandingan ini?
   Kami merancang untuk membuat empat pusingan hadiah di setiap rantau.
  • Apakah jurang waktu antara pusingan?
   Semua pusingan hadiah diumumkan tanpa gangguan atau jeda setiap tiga bulan.
  • Bagaimanakah saya boleh mengetahui bila pusingan semasa akan diumumkan?
   Anda boleh mendapatkan tarikh pemenang akan ditentukan pada Halaman Pertandingan.
  • Bolehkah saya bersaing untuk beberapa pusingan dengan satu akaun dagangan?
   Ya, anda boleh. Anda hanya perlu mendaftarkan akaun sebenar anda sekali dan anda akan dapat bersaing untuk semua pusingan di rantau anda secara automatik, selagi Dana Peribadi (ekuiti tidak termasuk bonus) berjumlah USD (EUR) 50 atau lebih. Jika Dana Peribadi anda menjadi kurang daripada USD (EUR) 50 pada waktu pusingan baru diumumkan, akaun tersebut tidak layak untuk pusingan itu sehingga anda menambah Dana Peribadi anda kepada sekurang-kurangnya USD (EUR) 50.
  • Akaun dagangan manakah yang boleh saya gunakan untuk menyertai pertandingan ini?
   Anda boleh menggunakan akaun sebenar OctaFX MT4 untuk pertandingan ini.
  • Bolehkah saya mengambil bahagian dalam pertandingan sebenar jika profil OctaFX saya tidak disahkan?
   Ya, anda boleh. Namun perlu diingati bahawa kami hanya memberikan hadiah kepada pengguna yang disahkan. Oleh itu, kami mengesyorkan anda mengesahkannya dalam tempoh pertandingan ini.
  • Bolehkah saya mendaftar untuk pertandingan ini dengan beberapa akaun dagangan?
   Anda boleh membuka seberapa banyak akaun pertandingan dan menambah wang ke dalam akaun itu. Ambil perhatian bahawa setiap akaun pertandingan ditentukan kedudukannya sebagai peserta yang berasingan. Keputusan bagi beberapa akaun tidak akan digabungkan.

   Menggunakan beberapa profil berbeza yang dibuka di OctaFX adalah dilarang. Jika kami secara munasabah mengesyaki dua profil atau lebih diurus oleh seorang individu, semua akaun dagangan yang dibuka di bawah profil ini akan dihalang daripada Pertandingan.

   Syarat dagangan
  • Apakah syarat dagangan ini?
   Akaun pertandingan mengenakan syarat dagangan yang sama seperti akaun dagangan sebenar yang biasa bagi jenis yang sama. Baca syarat akaun sebenar
  • Apakah teknik dagangan yang dibenarkan?
   Semua teknik dagangan atau EA (dagangan robot) dibenarkan. Tetapi, sebarang bentuk dagangan arbitraj atau mana-mana salah guna dengan harga dan/atau sebut harga, serta penggunaan kegagalan dalam aliran sebut harga untuk mendapat keuntungan yang dijamin akan tertakluk pada pembatalan kelayakan daripada pertandingan ini.
  • Adakah strategi dagangan perlindungan nilai dan songsang dibenarkan?
   Ya, anda boleh menggunakan strategi ini.
  • Bolehkah saya melaraskan nisbah leveraj yang digunakan pada akaun pertandingan saya?
   Ya, anda boleh. Pelarasan ini tidak menjejaskan statistik pertandingan anda.
  • Adakah saya perlu mempunyai akaun dalam mata wang tertentu untuk menyertai pertandingan ini?
   Tidak perlu. Mana-mana akaun MetaTrader 4 sebenar boleh digunakan, selagi Dana Peribadi (ekuiti tidak termasuk bonus) berjumlah sekurang-kurangnya USD atau EUR 50.
  • Apakah avatar? Mengapakah saya perlu memuat naik avatar?
   Avatar ialah imej untuk halaman pertandingan peribadi dan statistik anda. Anda boleh menggunakan mana-mana imej yang anda mahu atau foto anda. Jangan muat naik ID anda atau mana-mana dokumen undang-undang yang lain!
  • Saya tidak dapat memasukkan nama panggilan saya pada borang pendaftaran, apakah masalahnya?
   Sama ada nama panggilan sudah diambil atau anda tidak menggunakan aksara Latin. Sila pilih nama panggilan lain dengan huruf bahasa Inggeris sahaja.
  • Bolehkah saya menukar nama panggilan pertandingan saya?
   Tidak, pada masa ini anda tidak boleh menukarnya.
  • Bolehkah peserta lain melihat baki akaun saya?
   Tidak, peserta lain tidak boleh melihat baki, ekuiti atau untung dan rugi anda. Penarafan yang boleh dilihat oleh orang awam hanya memberikan maklumat yang berkaitan: kedudukan semasa, peratusan baki atau perubahan ekuiti, Laba yang diungkapkan sebagai peratusan, Faktor Untung dan selanjutnya. Semua nilai mutlak berkaitan dengan akaun anda hanya boleh dilihat oleh anda apabila anda log masuk dengan kata laluan anda.
  • Apakah deposit permulaan?
   Semua Dana Peribadi anda (ekuiti tidak termasuk bonus) di dalam akaun yang didaftarkan untuk pertandingan dianggap sebagai deposit permulaan apabila pusingan baru diumumkan.

   Untuk mula menyertai pertandingan ini, deposit permulaan anda mestilah USD (EUR) 50 atau lebih.
  • Bolehkah saya mengeluarkan wang daripada akaun pertandingan saya?
   Anda boleh mengeluarkan wang daripada akaun pertandingan anda pada bila-bila masa. Walau bagaimanapun, jika Dana Peribadi anda (ekuiti tidak termasuk bonus) menjadi kurang daripada USD (EUR) 50 selepas pengeluaran, akaun tersebut tidak layak untuk pusingan yang seterusnya.
  • Bolehkah saya menggunakan bonus deposit jika saya menyertai pertandingan sebenar?
   Ya, anda boleh. Tetapi harap maklum bahawa ia tidak memberikan kesan pada statistik anda.
  • Adakah deposit baru akan menjejaskan Laba saya, jika saya membuatnya pada masa pertandingan?
   Jangan bimbang. Setiap kali anda melakukan deposit baru ke dalam Akaun Pertandingan anda, kami akan memasukkan Keuntungan yang telah diperoleh dari dalam akaun ini sebelum deposit (Untung 1) kemudian mula mengira Keuntungan tersebut selepas deposit (Untung 2) sehingga edaran hadiah diumumkan atau deposit baru dilakukan. Oleh itu volum Keuntungan anda tidak akan terjejas oleh deposit baru berkenaan.

   Untuk mengetahui lebih lanjut tentang Keuntungan dan cara perkiraanya, lihat soalan yang berkaitan.
  • Apakah platform dagangan yang layak untuk berdagang dalam pertandingan ini?
   MetaTrader 4 sahaja.
  • Di manakah saya boleh memuat turun platform dagangan?
   Anda boleh mendapatkan versi terkini platform MT4 di Pusat Muat Turun.
  • Adakah saya perlu memuat turun platform dagangan atau bolehkah saya menggunakan versi pelayar sahaja?
   Versi pelayar boleh digunakan. Anda boleh menggunakan pelayar anda untuk mengakses dengan cepat MT4 versi web.
  • Bolehkah saya berdagang menggunakan telefon pintar saya?
   Ya, anda boleh berdagang secara terus di aplikasi dagangan atau gunakan aplikasi MT4 mudah alih.
  • Apakah kata laluan yang perlu saya gunakan untuk berdagang?
   Anda perlu menggunakan kata laluan Pedagang anda, bukan Pelabur!
  • Bagaimanakah saya boleh melihat kedudukan pertandingan saya?
   Log masuk ke Ruangan Peribadi, dapatkan akaun pertandingan anda di senarai Akaun Saya dan tekan Statistik Peribadi.

   Atau cari nama panggilan anda di Papan Pendahulu dan menekannya. Anda akan melihat statistik pertandingan anda dengan kedudukan, untung, rugi, perubahan kedudukan, pencapaian dan sebagainya.
  • Bagaimanakah saya boleh menyemak pendahulu semasa?
   Hanya lihat tab Papan Pendahulu.
  • Bagaimanakah saya boleh mendapatkan keputusan bagi pemenang sebelumnya?
   Anda boleh mendapatkan nama pemenang dan statistik pusingan sebelumnya di Arkib.
  • Bagaimanakah saya boleh mendapatkan statistik pertandingan untuk peserta lain?
   Jika anda mengetahui nama panggilan mereka, pergi ke halaman pertandingan OctaFX 16 Cars, lihat Papan Pendahulu dan masukkan nama dalam bar carian di penjuru kanan atas.
Start livechat